Opening Boulevard Ruijschenbergh

De opening van de activiteitenboulevard had niet feestelijker gekund. Op de prachtig verbouwde Boulevard in hartje Gemert, verrichten deelnemers van de dagbesteding afgelopen vrijdag zelf de openingshandeling.

De opening gebeurde in aanwezigheid van medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van de dagbesteding van ORO en de Zorgboog. Maanden lang is de begane grond van Ruijschenbergh verbouwd en zijn diverse activiteitenruimten gerealiseerd zoals een atelier, een theater, een huiskamer, een mediatheek en een sfeerkamer.

Voor elkaar en met elkaar

Het is erg mooi hoe cliënten van ORO zich graag inzetten voor de ander en helpen met klusjes. Dat was ook te zien op de opening van de Boulevard. Dennis, die vanuit ORO op de Boulevard werkt, is helemaal in zijn sas met het serveren van koffie en uitdelen van lekkere hapjes. “Ik vind het heel fijn om ouderen te helpen en dat doe ik graag”, zegt Dennis trots.

Nieuwe mogelijkheden voor een fijne dag

Wil van de Laar, bestuurder van de Zorgboog, en Jan Roelofs, bestuurder van ORO, vertellen de aanwezigen dat ze trots zijn op de samenwerking. “De Zorgboog wil vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid meer inzetten op welzijn en op het faciliteren van ‘communities’ waar mensen met en voor elkaar zorgen. Het plan om samen te werken aan welzijn in Ruijschenbergh ontstond uit deze aanknopingspunten”, vertelt Wil van de Laar.

Na de verbouwing heeft er een grote verhuizing plaatsgevonden. ORO is vanuit vier locaties in Gemert verhuisd naar de Boulevard. Nicole de Vries, wijkmanager bij ORO, ziet de toegevoegde waarde vooral in de verbinding met de Zorgboog. “Het samen delen en samen doen biedt nieuwe mogelijkheden. Dankzij de samenwerking kunnen meer mensen deelnemen.” Leonie Kuijpers, manager dagbesteding bij de Zorgboog, is blij dat het nu echt van start kan. “De basis is gelegd. De Boulevard is een fijne plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een fijne dag beleven. De behoeften van de deelnemers staan centraal en er is voor ieder wat wils”.

En toen was het zover…. De onthulling in het theater. Vol trots werd de tekst onthuld door enkele deelnemers van de Boulevard. De middag werd afgesloten met lekkere drankjes en hapjes en veel gezelligheid.

 

Vrijwilligers gezocht

Als vrijwilliger van Boulevard Ruijschenbergh maak je kennis met bijzondere mensen. Mensen die genieten van jouw gezelschap. Wil jij graag vrijwilliger zijn bij ORO en

Lees meer

Opening Boulevard Ruijschenbergh

De opening van de activiteitenboulevard had niet feestelijker gekund. Op de prachtig verbouwde Boulevard in hartje Gemert, verrichten deelnemers van de dagbesteding afgelopen vrijdag zelf

Lees meer